امروز : چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶
تاریخ : ۱۳۹۶/۰۳/۱۷ - ۱۰:۴۶ ذخیره فایل ارسال به دوستان
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شهرستان ساری:

بیماری تب کریمه کنگو در ساری گزارش نشده است

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ساری با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در سطح شهرستان ساری گزارش نشده است، گفت: دهیاران با مراجعه به اداره دامپزشکی و دریافت سم مورد نیاز،جایگاه دام ها و دام ها را سم پاشی کنند.

به گزارش عصرساري،اسماعیل حسن‌زاده در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان ساری با موضوع کنترل تب کریمه کنگو، بابیان اینکه تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های ویروسی قابل‌انتقال بین انسان و دام است گفت: این بیماری عمدتاً از طریق گزش کنه و یا آلودگی با ترشحات دام و انسان  انتقال می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دام‌ها در مراتع تغذیه می‌کنند و امکان وجود ترشحات دام در آنجا زیاد است  مسافرین از نشستن در مراتع خودداری کنند.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ساری با اشاره به اینکه در سطح شهرستان نمونه این بیماری اعلام‌نشده است بیان کرد: بیمار بستری‌شده به تب کریمه کنگو در بیمارستان امام خمینی (ره) ساری از کلاردشت به این بیمارستان منتقل‌شده است که بر اساس گزارش بیمارستان،  حال عمومی این فرد رو به بهبودی است.

وی افزود: کلیه بخشداران و دهیاران  در شهرستان ساری برای کسانی که دامدار هستند در بخش‌ها کلاس‌های آموزشی با همکاری اداره دامپزشکی شهرستان برگزاری کنند.

حسن‌زاده بابیان اینکه  این بیماری در سطح شهرستان ساری گزارش نشده است، گفت: دهیاران با مراجعه به اداره دامپزشکی و دریافت سم موردنیاز، جایگاه دام‌ها  و دام‌ها را سم‌پاشی کنند.

وی خاطرنشان کرد: آگاهی بخشیدن به شهروندان در چگونگی مقابله با این بیماری کمک بزرگی در کنترل شیوع تب کریمه کنگو است.

معاون سیاسی اجتماعی خاطرنشان کرد: در تمامی ساعات شبانه‌روز گشت ویژه‌ای از بازار عرضه این محصولات در و کبابی‌ها و رستوران‌ها بازدید می‌کنند و با متخلفین برخورد جدی می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ساری در این جلسه با اشاره به اینکه در کشتارگاه شهرستان ساری تمهیدات لازم صورت گرفته است گفت: یک دامپزشک بخش دولتی و یک دام‌پزشک بخش خصوصی دام‌ها را قبل از کشتار معاینه می‌کنند دو ناظر نیز نظارت دارند و همچنین ۴ بازرس در طی خط کشتار ناظر هستند.

کبیری افزود: به کلیه کارکنان کشتارگاه آموزش‌های لازم را داده‌شده است و استفاده از لباس مخصوص، چکمه دستکش و ماسک الزامی است.

این مسئول خاطرنشان کرد: نگهداری گوشت خام به مدت ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی به مدت ۴۸ ساعت پیش از مصرف در یخچال الزامی است و بعد از ساعت مقرر قابل‌عرضه در بازار مصرف است.

وی به مصرف‌کنندگان محصولات گوشتی هشدار داد: در خرد کردن گوشت و سایر فرآورده‌های گوشتی از دستکش استفاده شود و با پخت کامل مصرف شود.

قابل‌ذکر است  بیماری در دام معمولاً بدون نشانه و گاهی با تب زودگذر همراه بوده اما در انسان با نشانه‌های ناگهانی شبه آنفلوانزا مانند تب و سردرد شدید، کوفتگی و درد عضلانی، تهوع و استفراغ  آغازشده و پس از گذشت ۳ تا ۵ روزبه خونریزی‌های سراسر زیرپوستی و مخاطی، خون در ادرار و دستگاه گوارشی و حتی خونریزی مغزی می‌انجامد.

 

ارسال دیدگاه

دوره شهید اوینی
نشر خبر
تیتر امروز
سیمرغ ما
بلاغ
یتیم خانه
آشکده
خبرنگار